UECC + Progressum

«Første bud for å lykkes er at de ansatte er fornøyd - det er veldig betryggende å ha Progressum i ryggen»

Det er ikke ofte en tenker på hvordan biler, busser og annen rullende last har havnet akkurat der hvor de er. En som  derimot tenker på det er lønn og økonomimedarbeider ved UECC, Anne Høgseth Wardrum. United European Car Carriers er en ledende leverandør av langdistanse, bærekraftig og høykvalitets sjøtransporttjenester.

 • Hvis jeg skal fortelle om UECC til noen som ikke vet hva det er, så bruker jeg å si; vi har sikkert fraktet bilen din, smiler Wardrum.
 • Det er det vi er størst på. Tesla for eksempel, de frakter UECC – og det er mange Teslaer her i Norge. Vi driver altså med shipping og frakt av biler og annen rullende last.

Grønn, grønnere, grønnest

Det er stort søkelys på det grønne skifte, også i shippingbransjen. UECC tar deres miljøansvar på alvor, og jobber hver dag for mer bærekraftig sjøtransport.

 • Vi har et stort søkelys på miljø. Vi ønsker å være ledende i vår bransje når det kommer til miljø og bærekraft.
 • Det vil si at de skipene som har gått på diesel fases ut. Ny teknologi gjør sjøtransporten grønnere og i tillegg gir det effektiviseringsgevinst. Vi har fått fem nye skip som går på LNG (flytende naturgass) hvorav tre også er med batteri. I tillegg er det nye skip på tegnebrettet, vi satser.

Wardrum forteller at det er stor konkurranse innen shippingbransjen.

 • Vi sloss om de samme kundene. Så det gjelder å være i front med operative båter og den grønne linja som er veldig viktig over hele verden.

«Dream Team»

UECC er et internasjonalt selskap med ansatte fra mer enn 20 nasjonaliteter som jobber på deres kontorer, terminaler, og om bord på deres fartøyer.

 • Det er en stor organisasjon og vi har kontorer rundt om i Europa. Jeg jobber med lønn og økonomi biten her hos UECC på hovedkontoret på Skøyen. Lønn gjør vi i samarbeid med Progressum.
 • Vi produserer lønnen her så sender vi det videre til Progressum, som kjører sluttlønna månedlig, opplyser Wardrum.

UECC har brukt Progressum i nærmere 10 år, helt siden Progressum gikk under navnet Markedshuset. Det er ingen grunn til å skifte ut noe som fungerer godt, da kan en heller benytte seg av flere funksjoner.

 • Før var det kun lønn vi førte gjennom Progressum, men i fjor gikk vi over til å bruke dem som ansvarlig for reiseregninger og reiseutgifter. Jeg synes ikke det tidligere systemet vi brukte fungerte så godt, så jeg jobbet litt i kulissene for å få en endring.
 • Vi er veldig fornøyde med Progressum og systemet som heter Xledger.Vi har veldig god kontakt med vår kontaktperson i Progressum, det betyr mye for oss. Vi får raske svar og raske tilbakemeldinger. Hun er veldig pålitelig og vi er aldri bekymret for at våre ansatte skal få feil lønn. Vi verdsetter virkelig punktligheten og tilliten. Jeg pleier å si at vi er et «dream team».
 • Første bud for å lykkes er at de ansatte er fornøyde. Det er veldig betryggende å ha Progressum i ryggen.

Stø skute

Et godt arbeidsmiljø har mye å si for ansattes presentasjon og trivsel. Wardrum hadde jobbet 27 år på en annen arbeidsplass før hun startet hos UECC. Det var særlig en ting som overrasket henne positivt.

 • Sjefen for UECC vet betydningen av et velfungerende team. Innenfor shipping er man veldig avhengige av hverandre, det er vi også her for at ting skal fungere.
 • Det er sjeldent det er tid til kaffepauser, det går i ett. Skipenes punktlighet er avhengig av vi gjør det vi skal her på kontoret. Dersom skipene ikke går så har ikke vi noe å gjøre. Så det er et teamarbeid. 

Wardrum forteller at det er en hektisk bransje og at det er mye som skal klaffe for å frakte stor last langveisfra.

 • Her på kontoret har vi folk som har som jobb å blant annet maksimere lasten. Halvtomskip vil man helst unngå. Vi må ha kontroll på alle havner og godkjenninger. Anløp og avganger, laste og losse.
 • Du har ikke fri når du jobber i shipping, båtene går jo hele tiden. Det er ikke sånn at båtene har helgefri. Vi har vaktordning så det er folk her som er på hele tiden. Dersom noe skulle ryke på en båt for eksempel så kan ikke den bare ligge og “duppe”.

De aller fleste bedrifter streber etter et godt arbeidsmiljø og et godt samarbeid mellom alle ansatte. Det dog ingen enkelt oppgave.

 • Sjefen vår er veldig opptatt av teamwork og at alle skal være med. Sånn skal det jo være, men det er ikke alle som har den filosofien. Der er han veldig flink. Følelsen av tilhørighet og teamwork betyr veldig mye for meg også.

Fremtidens utsikt

 • Jeg vil si at fremtiden ser lys ut. Det skal bygges nye skip, det sier jo sitt. UECC satser. Det gir positive signaler til ansatte.
 • Vårt samarbeid med Progressum fungerer veldig godt noe som er betryggende og nødvendig for en stø fremtid. De er raske og flinke til å kommunisere, og det er en seriøsitet som gjør at jeg føler meg trygg når lønnsslippen skal sendes ut. Lønnslippen skal være riktig. Det er godt å ha ekspertisen fra Progressum på «speed dial».

Med en stødig kaptein og et samarbeidsvillig mannskap er sjansen for en lys fremtid stor. UECC viser vei med deres fokus på miljø og deres ledende engasjement for den nyeste teknologien på sjøtransport. Med Progressum på laget står de godt rustet for veien videre.

 • Det er vanskelig å skulle styre en skute med stø hånd, men det føler jeg blir gjort her, avslutter Wardrum.

«Det er godt å ha ekspertisen fra Progressum på «speed dial»

Anne hos UECC som ringer i en gammel skipsklokke